RÖNTGEN

DIGITÁLIS LOKÁL RÖNTGEN

Ezeknek a nagyfrekvenciás röntgenkészülékeknek semmilyen szórt sugárzásuk nincs. A röntgenfelvétel készítése a fogászati kezelőegységekben megoldható, a pácienseknek ki sem kell szállni a székből, nem kell más helyiségbe átfáradniuk.

Cone Beam CT vezérelt 3D fogászati analízis, panoráma röntgen

Egy felvételen áttekinthető az összes fog helyzete, állapota – nem kell külön-külön minden egyes fogról röntgenképet készíteni. Diagnosztizálhatók az állkapocsízület illetve az arcüreg esetleges rendellenességei is. Látható a csont lefutása, az esetleges fogágypusztulás mértéke.

Mind a normál fogpótlások, mind a fogbeültetéssel összekapcsolt fogpótlások tervezésekor felbecsülhetetlen értékű. Az orvos a felvétel segítségével tudja megtervezni a fog implantációs fogpótlást a csont minősége, illetve a környező anatómiai képletek (idegek, arcüreg stb.) elhelyezkedése függvényében.

Egyszerű szájüregi vizsgálattal nem érzékelt „megbújó” szuvasodások fellelésében szintén óriási jelentőségű.

A felvételezés (szkennelés) során a sugárforrás és az érzékelő a páciens feje körül körbefordulva készít felvételeket. Ezekből a felvételekből a szoftver axiális szeletek sorozatát hozza létre (primer rekonstrukció), amelyek összessége gyakorlatilag a páciens teljes térbeli leképezését tartalmazza. Ebből az adathalmazból szoftver segítségével állíthatjuk elő azokat a felvételeket, amelyeket a diagnosztikában használunk.

 

Elérhetőség

Annak érdekében hogy elkerülje a hosszabb várakozást, kérjük, hogy telefonon egyeztessen időpontot munkatársunkkal vagy kérjen ingyenes visszahívást az Önnek megfelelő időpontban!


Dr. Bolya Ferenc Zsolt

+36 66 / 464-832
+36 20 / 974-4655Dr. Bolya Emese

+36 66 / 464-832
+36 20 / 417-0061© 2018 – Minden jog fenntartva – Centro-Dentale Kft.