FOGÁSZATI MIKROSZKÓP

A fogászati mikroszkópok új dimenziót nyitottak a diagnózis felállításától elkezdve a fogtömések, gyökérkezelés, fogpótlások készítésén át a szájsebészetig, hiszen a kezelt területet akár 40-szeres nagyításban láthatjuk!

A mikroszkópon a kívánt nagyítás pillanatok alatt beállítható, az eszköz segítségével könnyedén hozzáférünk a kezelt területhez, és használata egyáltalán nem zavaró kezelés közben.

A fogat nagyításban kivetíthetjük monitorra vagy TV képernyőre. 

Ezáltal a fogászati asszisztens is jobban rálát a kezelt területre, sőt, páciensünknek is élmény látni a kiindulást és az eredményt, amint foga megszépül és visszanyeri egészségét.

A mikroszkópos fogászat számos előnnyel rendelkezik pácienseink számára. A mikroszkópot a fogászat kiterjedt területén használjuk, ezekről ide kattintva olvashat bővebben!

Fogai megérdemlik a modern és hatékony fogmegmentő megoldásokat!
Jelentkezzen be állapotfelmérésre, vagy tegye fel kérdését online, hogy segíthessünk a fogai megmentése érdekében!

 • Mikroszkóp a fogászatban
 • Mikroszkópos fogtömés
 • Mikroszkópos gyökérkezelés
 • Mikroszkóp a szájsebészetben
Mikroszkóp a fogászatban

Kutatások kimutatták, hogy szemünk csupán 0,2 mm-es távolságig képes a két pont közti távolságot megkülönböztetni, ennél kisebb távolság esetén a két pontot egynek látjuk.
Ennek a ténynek komoly következményei lehetnek a fogászat területén, ahol az alábbiaknak rendkívül nagy jelentősége van:

 • Egészséges fog megtartása – gyökércsatorna védelme: mélyebb fogtömés vagy fogpótlás készítése esetén fogorvos kollégáinkkal nagyon ügyelünk arra, hogy minél kevésbé közelítsük meg a pulpakamrátne sértsük meg a fogideget.
  Mikroszkópos nagyításban erre sokkal kevesebb az esély!
 • Tökéletes tisztítás – egy életre szóló gyökérkezelt fog: amennyiben a fog gyökere már gyulladásban van, arra törekszünk, hogy tökéletesen ki tudjuk tisztítani a fog belsejében található gyökércsatornát a baktériumoktól. Mivel a fogak sokszor több gyökércsatornával rendelkeznek – melyek közül egyik-másik kétdimenziós röntgenfelvételen is rejtve maradhat – ezért a nagyítás segít a sokszor szabad szemmel nem látható gyökércsatornák feltárásában és kitisztításában!
 • Precizitás: például fogtömés vagy korona illeszkedését ellenőrizhetjük vagy korrigálhatjuk a későbbi alászuvasodás elkerülése és a baktériumok megtelepedésének minimalizálása céljából.
 • Széli záródás ellenőrzése: az elkészült tömések, betétek (inlay) és koronák, hidak a leggyakrabban a fogpótlás és a páciens saját foganyaga között kezdenek el alászuvasodni. Ez nagymértékben csökkenti a fogpótlás életképességét, valamint veszélyezteti a fog egészségét! Mikroszkóp rendelőnkben segítségével kiemelt figyelmet tudunk fordítani erre a területre.
 • Optimális vastagság kialakítása: a fogak előkészítése szempontjából és az ép foganyag védelme érdekében rendkívül nagy jelentőséggel bír, hogy pontosan annyi, és sem több, sem kevesebb ép foganyagot távolítsunk el, mint amennyi feltétlenül szükséges ahhoz, hogy elkészítsük, majd rögzíthessük a fogpótlást.

Kezelés kontrollja: a fogorvos mikroszkóp segítségével nagyításban ellenőrizheti a munkáját, és ezt akár előtte-utána képen, a rendelkezésre álló monitoron, Önnek is meg tudja mutatni!

Ezen kívül a mikroszkópos kezelésnek az Ön számára, a kezelés alatt is érezhető további előnye van:

A mikroszkóp használata során Ön a kezelőszékben relaxáltan, fekve pihen, a kezelőorvosa pedig az eddig megszokottól eltérően, ülve, egyenes gerinccel végzi gyógyító munkáját, tehát nem hajol az Ön személyes terébe. Ezáltal nem lesz kényelmetlen, bezártság érzése, ugyanakkor pontos, esztétikus, az Ön foga védelme érdekében történő kezelésben lesz része.

Mikroszkópos fogtömés

Akár 40-szeres nagyítással a fogszuvasodás gyógyításáért

Fogszuvasodáskor baktériumok károsítják a fogzománcot és a fog belső rétegét.
A fog élettartama szempontjából jelentős szerepe van annak, hogy mikor „csípjük nyakon” a fogszuvasodást. Minél hamarabb fedezzük fel, annál kisebb a szuvas terület, vagyis annál több ép foganyagot tudunk megmenteni.

Kutatások bizonyítják, hogy a korai fogszuvasodások nagyobb arányban fedezhetők fel mikroszkóp segítségével.

Tehát a mikroszkópos nagyításnak már a diagnózis felállításában is fontos szerepe van: felfedezhetünk kialakulóban lévő, rejtett szuvasodást is.

Mikroszkópos gyökérkezelés

Mikroszkópos gyökérkezelés: fogmegmentés fájdalom nélkül, nagyításban.

A gyökérkezeléstől sokan félnek, pedig manapság a modern anyagok és technikák ismeretében teljesen fájdalommentesen, akár egy alkalommal is elvégezhető a kezelés.

Szeretné fogait minél tovább megmenteni a kihúzástól, mindezt fájdalom nélkül?
Szeretné, ha gyökérkezelt fogára akár egész életen át számíthatna?

Bízza fogai megmentését a high-tech mikroszkópos fogászatra!

Hogyan segít a mikroszkóp a gyökérkezelésben?

 1. A mikroszkópos gyökérkezelés rendkívül modern és hatékony eljárás a fog megmentése érdekében.
 2. Akár 40-szeres nagyításban végezhető a fog kezelése, ezáltal biztosabb az eredmény.
 3. A kezelést kérésére monitorra is kivetíthetjük, ezáltal utólag akár Ön is megtekintheti a kezelés egyes lépéseit.
 4. Mikroszkóp segítségével biztosabb, biztonságosabb és gyorsabb a kezelés.
 5. A nagyítás miatt elég egy pici lyukat készíteni, ezáltal páciensünk kevés foganyagot veszít el.
 6. A kezelőorvos belelát a gyökércsatornába, sőt lelát a mélyére, ezáltal nem marad vissza piszkos, gyulladt rész, törmelék, vagy baktériummal szennyezett felület.
 7. A fogorvos jól kinagyítva, teljes kontrollal tudja végezni a munkáját, így a fog megmentésének nagy az esélye.
 8. A kezelt felületek, felszínek ellenőrzése is nagy alapossággal történhet meg.
 9. szabad szemmel alig észrevehető gyökércsatornák feltárása mikroszkópos nagyításban könnyedén elvégezhető és így lesz a legnagyobb esélyünk a baktériumok elpusztítására és a fog megmentésére!
 10. A nagyításban történt kezelés miatt kevesebb ép foganyag eltávolítására van szükség – minél több ép foganyagunk van, a fogunkat annál hosszabb ideig őrizhetjük meg!

Mikroszkópos gyökérkezeléssel a fogat akár 40-szeres nagyításban is kezelhetjük, ezáltal felfedezhetjük a szabad szemmel nem látható elváltozásokat. Tökéletes tisztítást érünk el, majd a fogat hermetikusan, gyökértöméssel zárjuk le.

Mikroszkóp a szájsebészetben

Milyen előnyei vannak a mikroszkóp alkalmazásának a szájsebészetben?

 • az akár 40-szeres nagyítás segíti a szájsebészt abban, hogy a fogat, illetve a kezelt területet (mint például az idegeket, ereket, és a fogíny mélyebb területeit) olyan felbontásban lássa, melyre szabad szemmel nincs lehetőség
 • a kezelőorvos mikroszkóp alatt a munkáját teljes kontrollal, teljes rálátással, tudatosan végezheti
 • a nagyítás elősegíti, hogy még nagyobb precizitással történjen a kezelés
 • a mikroszkóp alkalmazása az egészséges foganyag, csontállomány és fogíny védelme szempontjából is hasznos, így feleslegesen nem kerül sor ép szövet eltávolításra

Milyen szájsebészeti kezeléseknél alkalmazhatjuk a mikroszkópot?

 • fogbeültetéskor
 • csontpótlás, arcüreg emelés (sinus-lift) esetén
 • betört foggyökérdarabok eltávolítása esetén
 • foggyökér csúcsának sebészeti eltávolítása, rezekció esetén
 • disszekció esetén, vagyis amikor a fog egyik gyökerét szükséges eltávolítani annak érdekében, hogy megmentsük a teljes fogat az eltávolítástól
 • fog koronai részének hosszabbítása esetén
 • gyulladt terület kitisztítása, cysták eltávolítása esetén
Elérhetőség

Annak érdekében hogy elkerülje a hosszabb várakozást, kérjük, hogy telefonon egyeztessen időpontot munkatársunkkal vagy kérjen ingyenes visszahívást az Önnek megfelelő időpontban!


Dr. Bolya Ferenc Zsolt

+36 66 / 464-832
+36 20 / 974-4655Dr. Bolya Emese

+36 66 / 464-832
+36 20 / 417-0061© 2018 – Minden jog fenntartva – Centro-Dentale Kft.