Fogbeültető eljárások

IMPLANTÁCIÓ

A fog implantátum kiváló megoldást jelent a szóló foghiányok pótlására, mert nem kell a szomszédos fogakat lecsiszolni. Az állcsontba beültetett műgyökér segítségével a túl sok sorközi hiánynál vagy teljes fogatlanság esetén is megoldható a rögzített fogsor.

Fogbeültetéssel az elveszített fog helyére műgyökér kerül, ez a fogimplantátum. A fogimplanátum biokompatibilis anyag, amely azt jelenti, hogy a csontszövet teljesen befogadja, sőt hozzánő az implantátum felszínéhez. A műgyökér a csontosodási folyamat befejeződése után tovább építhető, azaz a fogbeültetéssel az elveszett fog gyökere és koronai része is pótolható. A fogbeültetés segítségével az elveszített fog élménye tehát visszaadható, a fogimplantációs fogpótlás mind a rágás, mind az esztétika szempontjából kiváló megoldást jelent.

Erősen leegyszerűsítve a fogbeültetés folyamata három alapvető részből áll: műgyökér, azaz a fogimplantátum beültetése műtét során, 4-6 hónap múlva ínyformázás és felépítmény, végül maga a fogpótlás, a végleges esztétikus korona. Ahhoz, hogy ez a hármas folyamat tökéletes végeredménnyel zárulhasson, több szakterület együttes részvételére van szükség.

Digitálisan tervezett fogbeültetés Smart Guide navigációs rendszerrel

Pácienseink visszajelzése alapján elmondhatjuk, hogy az implantációt megelőzően sokakban félelmet kelt a műtét tudata. Ha Ön is így érez, de az altatásban végzett műtéttel szemben is vannak fenntartásai, nyugodjon meg, van egy precíz, biztonságos, ugyanakkor kényelmes megoldásunk az Ön számára. Ez pedig nem más, mint a digitálisan tervezett implantáció, melyet SMART GUIDE navigációs rendszerrel végzünk.
  • A milliméter pontosan illeszkedő Smart Guide implantációs sablon segítségével az implantátum pontosan oda kerül, ahova azt előzőleg szájsebész szakorvosunk betervezte.
  • A sablon használatával a beavatkozás időtartama sokkal rövidebb, az implantátum(ok) behelyezése gyorsabb és precízebb, mely összességében véve kisebb megterhelést jelent az Ön számára.
A Smart Guide digitális navigációs rendszert egy orvosokból, fogtechnikusokból és mérnökökből álló szakmai csapat fejlesztette ki. Piacra kerülése előtt már több, mint 1500 tesztelésen esett át, a fejlesztésben rendelőnk kiváló szájsebész szakorvosa is részt vett. A folyamat végeredménye pedig egy gyors és biztonságos rendszer lett, amely a hagyományos implantációs módszernél kevésbé invazív beavatkozást tesz lehetővé. Ráadásul a Smart Guide rendszer nem kötődik egyetlen implantátum-típushoz sem, így bármilyen márkájú implantátum esetén sikerrel használható.

ALPHA BIO

Immáron egy évtizede hazánkban is elérhetővé váltak az Alpha Bio Tec kiváló minőségű Alpha Bio implantátum család tagjai. Azért beszélünk családról, mert Ön igényeinek megfelelően több implantátum típusból is választhat foghiányának ideális megoldásához.

Komoly előnyt jelent, hogy az Alpha Bio implantátum típusok jóval alacsonyabb áron elérhetők, mint a Nobel Biocare saját termékei. Ezzel elérhetővé vált egy olyan implantátum márka, mely ugyan költséghatékony, de minőség tekintetében semmilyen hátrányt nem jelent a többi implantációs családhoz képest.

MIS Implantátumok

Az MIS az egyik legdinamikusabb és innovatívabb vállalat a globális implantátum piacon, továbbá vezető az érték alapú piac eladásait tekintve is. A legnagyobb növekedést produkálta az elmúlt évben, az implantátum gyártó cégek között, világszerte már hatvannégy országban forgalmazzák termékeit. A Seven (Hetes) típusú implantátum úttörőnek, best-sellernek számít kategóriájában. Az MIS-t versenyképes árai és költséghatékony (cost effective) besorolása valamint egyszerű kezelhetősége teszi vonzóvá a fogorvosok körében. Immáron hét éve, 2006-tól Magyarországon is jelen van.

NOBEL

Nobel Biocare Active ma az implantációs megoldások csúcskategóriája az implantológusok és a páciensek véleménye szerint egyaránt. A Nobel Active egyedülálló kialakítása miatt kitűnő választás minden foghiány esetében, különösen a kisebb mennyiségű vagy rosszabb minőségű csonttal bíró helyeken, mivel alkalmas a csont összesűrítésére, rövidebb fúrási utat biztosít, és lehetővé teszi az irányváltoztatást a behelyezés bármelyik szakaszában. A Nobel Active implantátumok elsősorban egy hiányzó fog, részleges foghiány vagy teljes foghiány esetén, egylépéses műtéti eljárások alkalmával, azonnali implantáció és azonnali terhelés esetén alkalmazhatók.

STRAUMANN

A Straumann egy több, mint 30 éve a piacon lévő cég, amely folyamatos kutatás-fejlesztéssel az élen jár az újdonságok és a megbízható minőség területén.
A nagyobb teherbíróképességű speciális anyagú rövid, valamint keskeny implantátumok lehetővé teszik olyan helyen is az implantálást, ahová csak komolyabb csontpótlással, arcüregemeléssel lehetne implantátumokat behelyezni. Klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a nyaki csontvisszahúzódás az implantátum körül a legminimálisabb a Straumann implantátumoknál a többi rendszerhez képest: ez hosszútávú esztétikai eredményt nyújt a pácienseknek és minimalizálja a periimplantitis kialakulását.

Az ideális megoldás a teljes foghiányra – All-on-4, négy implantátumra épülő fixen rögzített fogsor

Ha Ön teljes foghiányban szenved alul vagy felül, akkor választhatja a hagyományos kivehető protéziseket. Ezek azonban nem jelentenek ideális megoldást, hiszen a protézisek olykor kényelmetlenséget okoznak és gyakran instabilak, megnehezítve ezzel az étkezést vagy a beszédet.

Van azonban egy kényelmes, esztétikus és könnyen elérhető megoldás, amely megnyugtató módon kezeli ezt a problémát. Ez pedig a világelső Nobel Biocare implantátum család All-on-4 nevű négy implantátumra épülő fixen rögzített fogsora.

All-on-4 fogpótlás esetében négy fogászati implantátum biztosítja a felső vagy alsó fogsor stabil rögzülését. Az implantátumok segítségével egy hosszú távú, biztonságos és végleges megoldás jön létre egy erős és biztos fogsor rögzítés segítségével.

Az All-on-4 implantátumok a csontban nagyobb stabilitást érnek el. Segítségükkel egyes esetekben elkerülhetők a csontpótló beavatkozások. Az így készült fogpótlás pedig mind esztétikailag, mind funkciójában nagyon hasonlít a természetes fogakhoz.

Hogyan történik 5 egyszerű lépésben az All-on-4, négy implantátumra épülő fixen rögzített fogsor elkészítése?

A folyamat egy CT felvétel készítésével és egy szakorvosi konzultációval kezdődik, amelyen pontosan kiderül, hogy az Ön számára ideális megoldás-e az All-on-4. A konzultációt nemzetközi gyakorlattal rendelkező, képzett fogbeültető specialista végzi.

Amennyiben az All-on-4 megfelelő megoldást nyújt az Ön számára, akkor egy előre egyeztetett időpontban megtörténik a 4 darab implantátum beültetése. Ez a beavatkozás nem fájdalmas, mert helyi érzéstelenítésben történik. A rendelőnkben elvégzett implantátum beültetések sikerességi rátája 98,3%, tehát Ön biztos kezekben van

A fogbeültetést követően egy néhány hetes gyógyulási periódus következik, amelynek ideje alatta a beültetett implantátumok becsontosodnak. Annak érdekében azonban, hogy Ön ez idő alatt se maradjon fogak nélkül, egy ideiglenes fogsort fog kapni, amellyel csak korlátozásokkal ehet (kerülnie kell a kemény ételek fogyasztását)

A gyógyulási periódust követően készül egy lenyomatvétel, melynek segítségével a fogtechnikai laboratórium néhány nap leforgása alatt elkészíti az Ön személyre szabott, fixen rögzíthető fogsorát.

A fogsor elkészültét követően szakorvososunk véglegesen rögzíti csavarokkal az Ön fogsorát (a csavarokkal történő rögzítés azért előnyös az Ön számára, mert így a fogsor egy esetleges korrekciós igény esetén könnyen levehető és újra rögzíthető) és ezzel a folyamat el is készült. Ettől a pillanattól kezdve Ön korlátlanául élvezheti az All-on-4 rendszer minden előnyét.

Elérhetőség

Annak érdekében hogy elkerülje a hosszabb várakozást, kérjük, hogy telefonon egyeztessen időpontot munkatársunkkal vagy kérjen ingyenes visszahívást az Önnek megfelelő időpontban!


Dr. Bolya Ferenc Zsolt

+36 66 / 464-832
+36 20 / 974-4655Dr. Bolya Emese

+36 66 / 464-832
+36 20 / 417-0061© 2018 – Minden jog fenntartva – Centro-Dentale Kft.